ремонт на покрива

След дългата и тежка зима на повечето собственици на къщи им предстои ремонт на покрива, а и не само на тях. Тези, които току що са си изпълнили желанието за мечтания дом, също им предстои да направят избор – как да изглежда покривът?

Ремонтът на вашия покрив може да представлява различни по вид дейности като:отстраняване на течове, пренареждане на керемиди, хидроизолация на покрива, смяна на капаци, измазване на комини, демонтаж на съществуваща конструкция и други. Както всяко нещо, тук най-важното, което ни интересува са цените. На фирмите, които извършват този вид дейности, им се заплаща на квадратен метър.

За цялостен ремонт на покрива включващ: разкриване на покрива, почистване, подмяна на изгнили дъски, полагане на мушама под керемидите, наковаване на скара, нареждане на керемиди, подмазване на капаци, сваляне на строителните отпадъци, цените варират от 9 до 12 лева/м2.

Хидроизолацията включва: почистване и грундиране на основата, полагане на воалит и залепване с газопламъчен огън. Цените отново са между 9 и 12 лева/м2.

За подмяна на улуци и водостоци, тенекеджийски услуги и надстройки на тавани повечето фирми работят по договаряне.

Покривна конструкция

Най-важната функция на покривната конструкция е да поеме тежестта на снега, силата на вятъра и теглото на керемидите. Тя може да бъде метална или бетонна, но повечето покривни конструкции са направени от дърво. Като цяло дървото е удобен и лесен за работа материал, но има и недостатъци, тъй като съществува опасност да изгние и е запалимо. Дървените конструкции се състоят от бичмета, талпи и греди.

Покривни прозорци

Съществуват различни модели прозорци за покриви в зависимост от начина им на отваряне, обшивките, стъклопакета, лаковото покритие и вентилационната система.

Първо, трябва да изберете подходящ размер за прозореца, съобразно наклона на покрива. Колкото по-малък е наклонът, толкова по-дълъг трябва да е прозорецът, за да си осигурите възможно най-добра гледка при изправено и седнало положение.

Второ, светлината е от изключително голямо значение. Сложете възможно повече прозорци, за да се любувате на природата около вас, като чрез сенници или щори можете да контролирате количеството слънчеви лъчи, които да се промъкват в стаята ви. Не забравяйте, че най-доброто разположение на прозореца е на около 90 см от пода.

Покривът трябва да бъде с приятен вид, подходящ за конструкцията на сградата, но най-вече здрав и непропусклив. Той трябва да съответства на стила на дома ви, независимо дали става дума за модерно жилище, ваканционна вила или фамилна къща.

Доверете се на нашата фирма, ако искате покривът да изолира добре сградата дълги години!